Спорт

Кад играм против Новака, добијем посебну статистику шта да радим

Феликс Оже Алијасим је недавно савладао Новака Ђоковића на егзибицији на Лејвер купу, а после великог тријумфа над Рафаелом Надалом у Торину, новинарима је открио неке занимљиве детаље из његове припреме мечева
Кад играм против Новака, добијем посебну статистику шта да радимGetty © Julian Finney

Феликс Оже Алијасим је уписао своју прву победу на Завршном мастерсу у Торину, пошто је у уторак убедљиво савладао Рафаела Надала 6:3, 6:4.

Тиме је легендарни Шпанац остао готово без шанси за пласман у полуфинале последњег турнира у сезони, док је Канађанин којег тренира Рафаелов стриц Тони Надал остварио прву победу над 22-струким гренд слем шампионом.

Оже Алијасим је из трећег покушаја успео да први пут савлада Надала, а након пораза од Каспера Руда у првом колу Зелене групе - покушаће да се пласира у наредну фазу такмичења.

"Сада имам победу и пораз. Надам се да са две победе идем даље. Да видимо како ће бити. Каспер и Тејлор играју касније, а онда ја играм са Тејлором за два дана. Неће бити лако. Играо је заиста добро ове године, а ови услови су савршени за њега. Искористићу искуство Тонија Надала у овим ситуацијама, од велике ми је помоћи. Имам јако поштовање према њему и његовој породици. Посебно је необично играти против Рафе када је Тони ту, али ми се такмичимо, дајемо све од себе", каже Оже Алијасим.

Канађанина су питали и да ли је од Тонија Надала добио неки посебан савет пред окршај против његовог братанца.

"Знам Рафу, гледао сам како игра, играли смо раније. Када играм са њим или Ђоковићем, мој тренер Фред ми покаже статистику претходних мечева, шта је ишло, шта није, тако да имам идеју. Ван тога, Тони ми није рекао ништа посебно. Стварно ништа специјално, само ме храбри да дам све од себе, да осетим да сам дао све од себе на терену, победио или изгубио. То је најважније за њега и све нас у тиму", додао је 22-годишњи Феликс Оже Алијасим.

image
VV inauguration
banner