Србија и Балкан

РТ Балкан на Јарињу: КПС од јутрос не издаје опомене возачима са КМ таблицама

"Косовска полиција" од јутрос, у складу са споразумом постигнутим синоћ у Бриселу, возачима аутомобила са КМ таблицама више не издаје опомене, али је остала обавеза стављања налепница преко државних симбола Републике Србије
РТ Балкан на Јарињу: КПС од јутрос не издаје опомене возачима са КМ таблицама© Зоран Шапоњић

Погранична полиција "Косовске полицијске службе" од јутрос на административном прелазу Јариње више не издаје опомене возачима са КМ таблицама са упозорењем да су дужни да до 21. априла, под претњом казни, пререгиструју своја возила са КМ, ПР и ознакама других градова на Косову и Метохији на РКС таблице. Издавање опомена уведено је 1. новембра.

На снази, међутим, остаје обавеза возача са српским таблицама, укључујући ту и КМ таблице, да при уласку на Косово и Метохију из централне Србије ознаке државности Републике Србије прелепе белим налепницама које се издају на административним прелазима. 

Јутрос се саопштењем огласила и Српска листа поздрављајући договор који је постигнут синоћ у Бриселу, истичући да је споразумом "потврђено да КМ таблице остају у употреби, да их нико неће одузимати нити ће се писати казне грађанима".

"Желимо да грађане обавестимо да ће сви власници возила са КМ таблицама моћи нормално да функционишу и када им постојећа регистрација истекне моћи ће да продуже важење регистрације КМ као и до сада. Дакле, сви власници возила са КМ таблицама ће моћи несметано да користе и продужавају регистрацију за возила са КМ таблицама", наводи се у саопштењу Српске листе.

Важење постојећих таблица ће моћи и да се продужава, док се нове, како се наводи у саопштењу, "за сада" неће издавати.

"Подсећамо да је наш став био да КМ таблице остану, да се грађанима не одузима имовина, да се не пишу никакве казне, нити да им се онемогућава слобода кретања. Ми смо тражили да КМ таблице остају, а не да се њихов број повећава", саопштила је Српска листа.

image