Спорт

Пикси: Пад у другом полувремену ме шокирао, нисам могао да препознам екипу

Драган Стојковић је изјавио да се Србији против Бразила десило што није доживео за време мандата, да је екипа потпуно физички пала у другом полувремену
Пикси: Пад у другом полувремену ме шокирао, нисам могао да препознам екипуGetty © Francois Nel

"Орлови" су поражени од Бразила 2:0 на отварању Мундијала у Катару у утакмици у којој нису личили на екипу која може да парира некој озбиљној селекцији.

"Заслужена победа Бразила у сваком случају. Посебно су у другом полувремену доминирали", рекао је Стојковић у изјави за РТС.

"Разлог те доминације је нешто што је за мене било потпуно изненађујуће. Потпуно смо пали физички, нисам могао да препознам екипу."

Поставља се питање зашто је дошло до тога.

"Не знам, можда умор од силних утакмица, припрема. То је сувише велики награда за екипу Бразила, они ће доћи да вас казне."

Пикси је потом мало опширније објаснио дешавања на терену стадиона "Лусаил".

"Прво полувреме је било солидно са наше стране јер смо пас игром покушавали да парирамо Бразилу. Мислио сам да ће тако да буде и у другом, надао сам се и голу. Пад ме је шокирао", додао је Пикси.

Селектор је индиректно наговестио да је стање тројице повређених играча било упитно.

"Имамо проблем са Митровићем, Влаховићем и Костићем и то је исувише проблема за нашу екипу. Повреде су дошле кад им није време, нисмо имали среће са тим стварима. Учинићемо све да се одморимо пре свега."

"Овај пораз не мора да значи ништа, ако је за утеху, изгубили смо од Бразила. Можемо да играмо са њима, то смо показали првих 45 минута. Тешко је напредовати са оваквим проблемима. Опет, да нисам повео ове повређене играче, направила би се револуција. Жао ми је што Србија није била у пуном саставу и играла како зна."

За крај, Стојковић је охрабрио навијаче и најавио бољу Србију у наставку такмичења.

"Имамо времена да исправимо ствари, да се играчи одморе. Никаква паника, никакав стрес,још увек је све у нашим рукама, победићемо и идемо даље", закључио је Стојковић.

image