Спорт

Мундијал, 13. дан: Најбитнија утакмица за Србију

У групама Х и Г чека нас коначан расплет, а за нас је свакако најзанимљивији меч између Србије и Швајцарске, коме се придала највећа пажња још од жреба
Мундијал, 13. дан: Најбитнија утакмица за СрбијуGetty © Clive Mason / Staff

16.00 Гана – Уругвај

Репрезентација Гане апсолутни фаворит у овом дуелу. За разлику од неких претходних првенстава Уругвај се на овом турниру показао слабо и заузима последње место у групи Х са само једним освојеним бодом, док је Гана на другом местом са три бода. У овом мечу афричкој екипи је довољан и реми за пролаз даље.

16.00 Јужна Кореја – Португалија

Португалци су већ обезбедили пролаз даље као лидер групе Х, док Јужна Кореја има теоретске шансе да се докопа другог места уколико данас победи Португалију, а Гана изгуби од Уругваја.

20.00 Камерун – Бразил

Бразил је већ обезбедио пласман у осмину финала без обзира на исход данашњег меча, док би Камерун морао да победи убедљивим резултатом и плус чека исход утакмице између Швајцарске и Србије.

20.00 Србија – Швајцарска

Још на жребу било је јасно да ће ова утакмица бити одлучујућа у групи Х. После пораза од Бразила и ремија са Камеруном у другом колу Србија жељно чека победу која би јој омогућила пролазак у осмину финала. А ту је и жеља за осветом, јер Швајцарска и њени поједини репрезентативци су дужници Србије од прошлог Светског првенства.

image