Русија

Покушај напада на руске аеродроме: Амерички сателити све снимили, погинула три војника (ФОТО)

Оружане снаге ударили дроновима на аеродроме "Дјагилево" и "Енгелс"
Покушај напада на руске аеродроме: Амерички сателити све снимили, погинула три војника (ФОТО)www.globallookpress.com © MOD Russia

Кијевски режим покушао је да изврши напад на руске војне аеродроме у Саратовској и Рјазањској области, ПВО је пресрела ове беспилотне летелице, саопштило је данас Руско министарство одбране. У нападу Оружаних снага Украјине погинула су три руска војника, још четири су повређена.

"Јутрос је кијевски режим покушао да изврши удар млазним беспилотним летелицама совјетске производње на војне аеродроме 'Дјагилево' у Рјазањској области и 'Енгелс', како би онеспособио руске далекометне летелице, Саратовска област", навели су у министарству.

Према извештају, противваздушна одбрана Ваздушно-космичких снага Русије пресрела је ове украјинске дронове који су летели на малој висини.

Услед пада и експлозије фрагмената украјинских беспилотних летелица на руским аеродромима, благо је оштећена облога трупа два авиона.

Амерички комерцијални сателити из Максара снимали су аеродром стратешке авијације у Енгелсу пре покушаја Украјине да нанесе млазне беспилотне летелице, открили су дописници РИА Новости.

Русија је извршила масовни удар прецизним оружјем на систем војне команде и контроле, као и повезане објекте украјинског одбрамбеног комплекса, а погођено је свих 17 одређених објеката, саопштило је данас руско Министарство одбране.

"Упркос покушајима кијевског режима да терористичким актом поремети борбени рад руске далекометне авијације, данас је извршен масовни удар на систем војне команде и контроле, као и сродне објекте одбрамбеног комплекса, комуникационе центре, енергетске и војне јединице Украјине са високопрецизним ваздушним и поморским наоружањем. Циљ удара је постигнут. Погођено је свих 17 назначених циљева", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је руски ракетни удар пореметио пребацивање Оружаних снага Украјине у зону борбених дејстава.

"Услед удара поремећено је пребацивање резерви Оружаних снага Украјине, страног наоружања, војне опреме и муниције у подручја борбених дејстава железницом", додаје се у саопштењу.

Руска војска данас је извела ракетне ударе ширих размера скоро по целој територији Украјине. У операцији су учествовали значајни ваздухопловни и поморски капацитети руске војске, укључујући и авионе стратегијске авијације чија је висока активност забележена изнад Каспијског мора.

У Житомирској и Одеској области погођена је електроенергетска мрежа, тако да су већи делови остали без струје.

Напади се проширили и по Лавову и околини. Украјинска војска је саопштила да у овом нападу учествују и бомбардери Ту-22М3 наоружани суперсоничним ракетама Х-22/32 "Олуја" домета до 1000км.

image