Русија

Руска војска уништила 67 украјинских артиљеријских јединица и оборила четири дрона

Руско Министарство одбране саопштило је да су њихови ПВО системи уништили и шест командних пунктова
Руска војска уништила 67 украјинских артиљеријских јединица и оборила четири дронаwww.globallookpress.com © MOD Russia

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је данас да су Оружане снаге Русије уништиле шест украјинских пунктова и 67 артиљеријских јединица, преносе "РИА Новости".

"Руска оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија погодиле су шест непријатељских командних пунктова у насељима Петропавловка у области Харков, Стелмаховка у Луганској Народној Републици, Јамполовка, Торскоје, Ивано-Дарјевка и Победа у Доњецкој Народној Републици. Погођено је и 67 артиљеријских јединица на положајима и војна техника у 164 округа", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је уништена и радарска станица АН/ТПК-50 америчке производње у близини села Веселеје у Доњецкој Народној Републици, као и складиште ракетног и артиљеријског наоружања украјинских трупа у близини села Камишевах у Запорожју.

Четири дрона за дан

У саопштењу руског Министарства одбране наводи се и да је руска противваздушна одбрана за дан оборила четири украјинска дрона и пет вишецевних ракетних бацача ХИМАРС.

"ПВО системи оборили су четири украјинске беспилотне летелице за дан у насељима Мирнаја Долина, Вершина, Новоандрејевка у Доњецкој Народној Републици и у насељу Залиман у Луганској Народној Републици", наводи се у извештају руског министарства.

image
VV inauguration
banner