Русија

Кадиров: Русија - редак пример правне државе, а ислам је њен саставни део

Чеченски лидер поручио је да је руски председник Владимир Путин више пута истакао допринос муслимана свеобухватном развоју земље, као и јачању државног суверенитета
Кадиров: Русија - редак пример правне државе, а ислам је њен саставни деоwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров назвао је ислам саставним делом Русије и указао на јединствену ситуацију у земљи, где скоро 15 милиона муслимана живи раме уз раме са другим верским заједницама.

"У Русији је прослављен заиста значајан датум, 1.100 година од прихватања ислама у Волшкој Бугарској. За све нас овај празник је од великог значаја. Данас је ислам саставни део Русије. Овде, раме уз раме са другим верским заједницама, скоро 15 милиона муслимана мирно коегзистира. Наравно, овај феномен се може назвати јединственим, а Русија је редак пример истинске правне државе", написао је Кадиров на Телеграму.

Чеченски лидер је навео да се "захваљујући компетентној и далековидој политици руског председника Владимира Путина, права сваког муслимана строго чувају и штите на свим нивоима".

"Председник Путин је више пута истакао допринос муслимана свеобухватном развоју земље, као и јачању државног суверенитета. Наш активан грађански став, истински патриотизам и морални принципи засновани на канонима ислама донели су нам част и поштовање међу следбеницима других вера и националности", закључио је Кадиров.

image