Русија

Москва: Украјинци стрељали 20 људи због сарадње са Русијом, а представиће их као жртве руског терора

Украјинска Служба безбедности припрема страшну обману - тела цивила које су стрељали због сарадње са Руском Федерацијом ће снимити и представити као жртве руске репресије
Москва: Украјинци стрељали 20 људи због сарадње са Русијом, а представиће их као жртве руског терораwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Служба безбедности Украјине је стрељала 20 људи у Бериславу, који се налази на десној обали Дњепра у Херсонској области која је тренутно под контролом Кијева, рекао је саветник гувернера региона, члан Јавне коморе Александар Малкевич за "РИА Новости", позивајући се на цурење из украјинских безбедносних кругова.

Према његовим речима, цивили су стрељани због сумње да сарађују са Руском Федерацијом.

"Према информацијама наших извора, украјински безбедњаци су у Бериславу у лето и јесен ове године стрељали 20 људи за које се сумња да су сарађивали са Русијом. Постоје подаци да међу стрељанима има чланова изборних комисија који су радили на референдуму. Ово је егзекуција, ова освета за њихов грађански положај", рекао је Малкевич.

Он је изјавио и да су у једном селу у региону Берислава украјинске снаге безбедности спалиле неколико кућа становника који су сарађивали са руским властима.

Украјински безбедњаци припремају инсценирано снимање извлачења њихових тела како би прогласили да су убијени грађани жртве руске репресије, додаје агенција.

Евакуација становника Херсона и Херсонске области, укључујући Берислав, са десне на леву обалу Дњепра извршена је у октобру и новембру и од тада су Херсон и десна обала Дњепра под контролом украјинских трупа.

Херсонска област је, заједно са ДНР, ЛНР и Запорожом постала део Русије након резултата референдума одржаних крајем септембра. Убрзо након објављивања резултата, председник Владимир Путин је у Кремљу са представницима ових територија потписао споразуме о припајању.

image