Русија

Русија: У плану заједничка производња авиона са Ираном

У току су разговори Техерана и Москве о реализацији заједничких пројеката за производњу авиона, хеликоптера, као и о организацији ваздушног саобраћаја
Русија: У плану заједничка производња авиона са ИраномGetty © Pool / Pool

Иран и Русија разматрају сарадњу у области авијације, у току су разговори о реализацији заједничких пројеката за производњу авиона, хеликоптера, као и о организацији ваздушног саобраћаја, рекао је заменик министра саобраћајне индустрије Ирана Маночехр Мантеги.

Разговор о заједничким пројектима Техерана и Москве води се на маргинама 11. Иранског међународног авио-салона, који се одржава на острву Киш у Персијском заливу од 13. до 16. децембра, преноси иранска новинска агенција Тасним.

"У оквиру 11. Иранског међународног авио-салона планирано је да Савез ваздуопловства произведе авионе капацитета од 100 до 150 људи, сарадња ваздухопловне индустрије Ирана и Русије у одржавању и поправцим комерцијалних авиона, као и сарадња у пројектовању и производњи авиона за 70-100 људи и хеликоптера Ка-226 у Ирану", рекао је Мантеги.

Крајем новембра је заменик министра индустрије, рударства и трговине Ирана Алиреза Пејманпак известио да се Иран договорио са Руском Федерацијом о реализацији заједничких пројеката, међу којима је и производња авиона.

image