Русија

Руси открили велико складиште украјинског оружја у Запорожју (ВИДЕО)

Кадиров: Апсолутно сваки покушај наношења штете цивилима, а уједно и руској војсци, завршиће се пре него што и почне
Руси открили велико складиште украјинског оружја у Запорожју (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

У Запорожју је откривено велико складиште украјинског оружја и муниције, написао је Рамзан Кадиров на Телеграму. Како је чеченски лидер навео, борци интервентне полиције АКХМАТ-Крепост и полиције АКХМАТ-Грозни, заједно са Специјалним одредом за брзо реаговање "Јастреб", пронашли су током операције чишћења у Запорожју велике залихе оружја и муниције.

Према Кадирову, оружје је сада у рукама руских трупа и, како и доликује, служиће у корист становника региона.

"Претпостављамо да су нацисти спремали још једну саботажу, која би, да је успела, имала трагичне последице. На срећу, нису успели да се сакрију од будног ока наших безбедносних снага. Све оружје је успешно прешло у наш посед и од сада ће служити у корист становника Запорошке области, што је у директној супротности са првобитном идејом Оружаних снага Украјине и НАТО-а", резимирао је чеченски лидер.

Кадиров је приметио да непријатељи још нису свесни да су сви њихови покушаји бесмислени и да одговор руске војске не изостаје.

"Апсолутно сваки покушај наношења штете цивилима, а уједно и руској војсци, завршиће се пре него што и почне. Крајње је време да се ово узме здраво за готово", поручио је чеченски лидер.

Данас је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов објавио да је руска војска одбила покушај украјинске моторизоване пешадије да нападне североисточни део фронта. Артиљерија је уништила три оклопна возила, три теренца и око 50 војника.

Ослобођене територије Запорошке области постале су руски регион након референдума на којем се 93,11 одсто учесника изјаснило за прикључење Русији. У Кремљу је 30. септембра одржана церемонија потписивања споразума о пријему у земљу Запорошке и Херсонске области, Доњецке и Луганске народне републике.

image
VV inauguration
banner