Русија

Кадиров: Спречене диверзантске акције у Херсонској области

Оружане снаге Русије добиле су драгоцене информације које у будућности планирају да искористе против украјинских националиста, поручује лидер Чеченије
Кадиров: Спречене диверзантске акције у Херсонској области

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је данас да је руска војска у Херсонској области успела да ухвати диверзанте и заплени њихово оружје. Ухваћени појединци планирали су да праве нереде на ослобођеним територијама. 

"Током оперативних активности заплењено је на десетине комада оружја, укључујући бацаче граната и разне врсте експлозива. Приведени су и диверзанти који су планирали да се баве субверзивним активностима на ослобођеним територијама. Команда наших специјалних снага је од њих већ добила драгоцене информације које у будућности планирају да искористе против украјинских националиста", написао је Кадиров на Телеграму.

Акција "чишћења" ове области од диверзаната се, како каже, наставља. Лидер Чеченије захвалио се припадницима специјалних јединица и додао да је уверен да ће се са успесима наставити. 

Херсонска област једна је од четири које су ове године припојене Руској Федерацији одлуком грађана који живе на овим територијама. 

image