Русија

Балицки поручио Кијеву: Запорошка нуклеарка ​​никада неће бити ваша

Шеф администрације Запорошког региона поручио да ће та нуклеарка радити у интересу Русије, као и да Украјинци никада више неће добити ниједну нуклеарну електрану
Балицки поручио Кијеву: Запорошка нуклеарка ​​никада неће бити вашаwww.globallookpress.com © Dmitry Grigoriev

Шеф администрације Запорошке области Јевгениј Балицки поручио је да Запорошка нуклеарна електрана ​​никада неће прећи под контролу Украјине, преносе "РИА Новости".

"Што се тиче чињенице да нешто остављамо, желео бих да цитирам Владимира Семеновича Висоцког, да могу да добију само 'рупу од крофне'. Нуклеарна електрана ће радити у интересу Запорошке области, у интересу Русије. Ни они ни њихови хушкачи то не могу да промене", рекао је Балицки.

Према његовим речима, Запорошка област ће вратити своје територије.

"Никада више неће добити ниједну нуклеарну електрану", нагласио је Балицки и назвао актуелни кијевски режим "мајмунима са гранатом".

ИАЕА није у стању да заустави гранатирање нуклеарке Запорожје

Балицки је рекао да је захваљујући дејствима руске војске смањено гранатирање нуклеарке Запорожје.

"Мање је гранатирања, али то није заслуга Гросија, ово је заслуга наших оружаних снага", рекао је он и нагласио да само сила може натерати непријатеља да стане.

Према речима Балицког, велике наде су полагане у мисију Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), али да она ништа није урадила.

"Данас нам је јасно да након свих процеса, посета, разговори нема довољно овлашћења да заустави пуцање на цивиле и гранатирање нуклеарних објеката. Они једноставно немају те могућности", додао је он.

Према његовим речима, данас је неопходно све урадити како би се обезбедила безбедност у раду Запорошке НЕ.

Шеф ИАЕА Рафаел Гроси допутоваће данас у Москву где ће се састати са шефом Росатома Алексејем Лихачовим.

image