Русија

Путинова порука Русима за Нову годину: Правда је на нашој страни (ВИДЕО)

Путин је честитао грађанима окружен војницима који учествују у специјалној војној операцији у Украјини
Путинова порука Русима за Нову годину: Правда је на нашој страни (ВИДЕО)© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину грађанима Русије.

Путин је честитао грађанима окружен војницима који учествују у специјалној војној операцији у Украјини, а портпарол Кремља Дмитриј Песков претходно је објаснио да је обраћање снимљено у штабу Јужног војног округа.

"Заједно градимо и стварамо. Најважнија је судбина Русије. Заштита отаџбине је наша света дужност према прецима и потомцима. Морална историјска правда је на нашој страни", поручио је он.

Он је оценио је да је 2022. година представљала годину кључних догађаја који постављају темеље за будућност и независност Руске Федерације.

"Али наш вишенационални народ, као што је то био у свим тешким епохама руске историје, показао је храброст и достојанство. Речју и делом подржао је браниоце Отаџбине. Наше војнике и официре. Све учеснике специјалне војне операције", рекао је.

Он је напоменуо да је Запад годинама уверавао Русију у мирољубиве намере, укључујући и Донбас , али да је заправо подржавао неонацисте и припремао се за агресију. Сада о томе отворено говоре, а украјински народ се користи за цепање и слабљење наше земље, наставио је Путин.

"Никада никоме нисмо дозволили и нећемо дозволити да то уради", уверио је руски лидер.

Он је захвалио учесницима специјалне операције на храбрости и храбрости и изразио уверење да ће Русија превазићи све тешкоће и остати велика и независна земља.

"Увек смо знали, а данас смо поново уверени да суверена, независна, сигурна будућност Русије зависи само од нас. Од наше снаге и воље", закључио је Путин.

image