Русија

Медведев поручио НАТО-у: Нова фрегата је наш новогодишњи поклон

Ово оружје ће научити памети свакога ко се усуди да прети Русији и њеним савезницима, а Москва ће од сада да говори језиком силе, поручио бивши председник Руске Федерације
Медведев поручио НАТО-у: Нова фрегата је наш новогодишњи поклонwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да је слање фрегате "Адмирал Горшков" на обале земаља чланица НАТО-а главни новогодишњи поклон. 

"Стејт департмент је објавио апел народу Русије како их све воли, а који се завршава у њиховом типичном гадном језуитском стилу: 'Солидаришемо се са сваким од вас који настоји да створи мирнију будућност'. А рат у Украјини је, кажу, недостојан таквих. Чак и за ове првокласне наказе, ово је врхунац цинизма и граница моралне деградације", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Он је нагласио да САД троше десетине милијарди долара на рат у Украјини, снабдевајући је својим оружјем у гигантским размерама, истребљујући хиљаде људи преко посредника.

"Ово је екстремни цинизам који је нацистички обичај. Кучкини синови који износе такве глупости су прави наследници министра пропаганде Рајха Јозефа Гебелса", додао је он.

Медведев је додао да је главни поклон за Нову годину са хиперсоничним ракетним системом "циркон" отишао јуче на обале НАТО земаља.

"Њихов домет је хиљаду километара са хиперсоничним махом девет и могућношћу употребе било ког пуњења уз гаранцију савлађивања било какве противракетне одбране. Нека стоји негде 100 миља од обале, ближе реци Потомак. Зато се радујте!", поручио је Медведев. 

Ово оружје ће, како је рекао, научити памети свакога ко се усуди да прети Русији и њеним савезницима, и напоменуо да ће Москва сада говорити језиком силе.

"Вама и вашим послушницима који убијате наш народ никада неће бити опроштено. Говорићемо језиком моћи, јер ако не разумете други. И производићемо још модерније оружје. Млатићемо нацистичку стрвину коју сте створили у 21. веку. Осветићемо се сваком злочинцу за сваког убијеног грађанина наше земље", закључио је Медведев.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу присуствовао је церемонији поновног враћања у војну службу фрегате "Адмирал Горшков" заједно са председником Русије Владимиром Путином, који је руководио операцијом путем видео-везе.

Фрегата, која је била повучена на неко време, поново је активна, након што је ојачана хиперсоничним ракетним системом "циркон".

image
VV inauguration
banner