Русија

Володин: Односи Москве и Техерана све бољи

Председници Русије и Ирана на примеру показују шта значи међусобно разумевање, рекао је председник Државне думе данас током састанка са председавајућим Скупштине Исламског савета Ирана Мохамедом Багером Галибафом
Володин: Односи Москве и Техерана све бољиwww.globallookpress.com © State Duma Russia

Односи Русије и Ирана се динамично развијају, а оно што предстоји је доношење законодавних одлука на највишем нивоу, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин током састанка са председавајућим Скупштине Исламског савета Ирана Мохамедом Багером Галибафом.

"Председници наших земаља на примеру показују како треба градити међусобно разумевање, они чине све да би се односи развијали. Од нас се у наредном периоду очекује да законски обезбедимо одлуке донете на највишем нивоу", рекао је председник Думе на састанку где су разговарали о развоју међупарламентарних односа двеју држава.

Комисија за сарадњу Државне думе и Скупштине Исламског савета Ирана, према речима Володина, "ради на решавању питања која грађани наших земаља очекују од нас".

Делегација Државне думе, коју предводи председник Доњег дома парламента Вјачеслав Володин, јуче је допутовала у званичну посету Ирану, где су их дочекали парламентарци из Скупштине Исламског савета Ирана.

У делегацији коморе су, између осталог, заменик председника Државне думе Сергеј Неверов, шеф комитета Државне думе за безбедност Василиј Пискарев, за транспорт Јевгениј Москвичев, за међународне послове Леонид Слуцки и за финансијско тржиште Анатолиј Аксаков.

За данас је у оквиру посете заказан састанак комисије за сарадњу Државне думе и парламента Ирана, а на дневном реду састанка су питања интеракције у Каспијском мору, регионалне безбедности и борбе против тероризма.

image