Русија

Комични Зеленски није изгубио смисао за хумор: Путин је за мене нико

Украјински председник тврди да Москва не жели да разговара, заборављајући да се баш Кијев повукао из процеса преговора
Комични Зеленски није изгубио смисао за хумор:  Путин је за мене никоwww.globallookpress.com © Serg Glovny/ZUMAPRESS.com

Да се Владимиру Зеленском не може оспорити таленат комичара, показало се када је у интервјуу за "Скај њуз", истичући да никада није изгубио "смисао за хумор", своју тврдњу поткрепио урнебесном изјавом да је за њега Владимир Путин "нико".

"Ко је он сада? После потпуне инвазије, за мене је нико", каже Зеленски који се и недавно "прославио" још смехотреснијом изјавом да не зна да ли је Путин жив, те да је то један од разлога што не пристаје на мировне преговоре.

Он је тако решио да и овога пута добро насмеје јавност, додајући да "не разуме ко доноси одлуке у Русији". Устврдио је да "није заинтересован" да се са руским лидером састане на преговорима јер, Путин, како каже "живи у информационом мехуру" и "не зна шта се дешава на бојном пољу".

Духовитост, дакле, дефинитивно није изгубљена, али памћење је под знаком питања.

Јер, председник Украјине тврди да "док Москва тражи мир, лаже и ноћу напада Украјину пројектилима", притом заборављајући да је баш украјинска снага одбацила позив Кремља на примирје током Божићних празника.

"Они не желе никакве разговоре, а то је био случај и пре инвазије. Председник Путин је тако одлучио", рекао је Зеленски, опет пропустивши да се сети, да је баш Кијев страна која је изненада и без објашњења прекинула преговарачки процес.

Зеленски Украјину, изгледа, сматра и "бастионом" планете, па тако каже, да ако та земља (која је, како наводи за Путина само први корак), "не успе да издржи, биће и других земаља", јер како наводи, руски председник води "велики рат".

Коментаришући напредовање Русије у јужној и источној Украјини, он је рекао и да је кључно да украјинске снаге буду спремне за могући талас напада.

"Све зависи од наше одбрамбене снаге. Све зависи од тога колико можемо да их задржимо", рекао је Зеленски.

image