Русија

Пасечник: Запад је наручилац злочина у Луганску

Вршилац дужности лидера Луганске народне републике Леонид Пасечник казао је да Украјинци убијају цивиле и гађају цивилну инфраструктуру
Пасечник: Запад је наручилац злочина у Луганску© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Вршилац дужности лидера Луганске народне републике Леонид Пасечник изјавио је да на тој територији украјински националисти убијају грађане и руше цивилну инфраструктуру, а да НАТО покушава да се одрекне злочина кијевског режима.

"НАТО оружје убија наше грађане, руши цивилну инфраструктуру. Запад је саучесник и наручилац крвавих злочина нациста, овде се кијевски режим и његови ментори неће опрати", поручио је Пасечник у интервјуу за "Вечерње новости".

Он је подсетио да је током гранатирања Кремине погинула девојчица која није имала ни годину дана, а да је 28. јануара погођена болница у Новоајдару при чему је страдало 14 људи, а повређено 24.

"Ову крв украјински нацисти неће опрати са својих руку, а ми ћемо се осветити за сваког погинулог и повређеног", рекао је Пасечник.

Пасечник је казао и да је практично цела територија Луганске народне републике под контролом Оружаних снага Руске Федерације, али да непријатељ активно гађа линију фронта, па су под непрестаном ватром Алчевск, Стаханов, Брјанка и други градови и села.

"Све покушаје непријатеља да заузму нова места жестоко спречавају наши војници. Наша одбрана је поуздана и јака. Због тога све изјаве кијевске власти о напредовању на фронту нису ништа друго него обична пропаганда", рекао је Пасечник.

Он је додао да је град Кремина "кључ" севера Луганске области јер отвара пут ка Севернодоњецкој агломерацији на југу и Сватову и Старобељску на северу.

"Непријатеељ овде пребацује јуришне одреде, формиране од плаћеника и војника који су прошли бробену обуку у иностранству, непрестано покушавајући да Диверзантско-извиђачку јединицу избаци у позадину. Сви ови напади завршавају се истоветно: нацисти крећу у офанзиву, рпе пораз и повлаче се", казао је Пасечник.

image
VV inauguration
banner