Свет

Украјински хакери: Кијев припремао напад на Крим, Доњецк и Луганск пре почетка специјалне операције

За Крим се већ дуго спремао познати сценарио: "Крим ће бити украјински, или пуст", а сви становници полуострва евидентирани су као издајници и планирани су да буду уништени, објавила је хакерска група "Берегини"
Украјински хакери: Кијев припремао напад на Крим, Доњецк и Луганск пре почетка специјалне операцијеGetty © Photo by Patrick Lux/Getty Images

Украјинска хакерска група "Берегини" објавила је документе који потврђују да су украјински политичари и војска припремали напад на Крим, Луганску, Доњецку и Ростовску област пре почетка специјалне војне операције.

"Када смо почетком године рекли да је Русија с разлогом покренула специјалну војну операцију, било је оних који у то нису веровали. Већ смо рекли да су Центри за информационо-психолошке операције Оружаних снага Украјине своје активности спроводили на руској територији. Рекли смо да су се спроводиле операције дискредитације руског Министарства унутрашњих послова и Националне гарде", написали су хакери на Телеграму.

Како су навели, главни разлог за почетак војне операције био је заштита цивилног становништва на Криму, ЛНР, ДНР и другим регионима Русије.

"Чували смо и нисмо објавили документе који потврђују да су украјински политичари и војска припремали нападе. Напомињемо да је, према плану војске, требало да буду опкољени велики градови, а онда су ту почеле 'истраге, специјалне, режимске и филтрационе мере'. Тамо су требали да иду припадници 'Азова', 'Кракена' и сличних нељуди. Цивили би једноставно били уништени због чињенице да су живели на својој земљи", нагласили су.

"За Крим се већ дуго спремао познати сценарио: 'Крим ће бити украјински, или пуст'. Сви становници полуострва евидентирани су као издајници и планирани су да буду уништени", закључили су.

image