Русија

Војник са симболом ИСИС-а на фронту, тражи још оружја за Украјину (ФОТО)

На снимку АП-а војник на украјинском фронту који се представио као "Курт" на рамену носи обележје Исламске државе - симбол који је Немачка забранила 2014. године
Војник са симболом ИСИС-а на фронту, тражи још оружја за Украјину (ФОТО)© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Данска државна телевизија емитовала је снимак Асошиејтед преса на којем се види како један украјински војни командант носи симбол терористичке Исламске државе.

Снимак је део видео-прилога о напорима НАТО да повећа производњу оружја како би пружио подршку Кијеву, а који је емитовао дански јавни сервис који финансира држава.

У прилогу се нашао и снимак украјинских трупа међу којима је један упутио молбу западним земљама да испоруче борбене авионе и ракете Украјини.

Украјинце је првобитно снимио АП дан раније на неоткривеној локацији у делу Доњецке Народне Републике који контролише Кијев.

Командант јединице на чијој униформи је био симбол терориста зове се Курт, навела је агенције.

Његово обележје на рамену, коју је јасно показала данска телевизија, била је црно-бела застава Исламске државе - симбол који је Немачка забранила 2014. године.

Овај војник под именом "Курт" је особа која се у видео-прилогу залагала за достављање више оружја, "да украјински војници не буду убијени, као што се сада дешава”.

На фотографијама АП-а направљених истог дана налази се Курта без маске за лице са истим обележјем ИСИС-а на рамену.

image
VV inauguration
banner