Русија

Шојгу: Запад поново узалудно покушава да распарча Русију

Оданост отаџбини представља главну вредност и поуздану потпору независности Русије, рекао је руски министар одбране
Шојгу: Запад поново узалудно покушава да распарча РусијуGetty © Handout / Handout

Руски министар одбране Сергеј Шојгу честитао је руским војницима Дан бранилаца отаџбине, истичући да је руска војска гаранција националне безбедности и стабилности земље којој данас прети озбиљна опасност са Запада.

"Наши војници и официри бране оно за шта су се борили наши дедови и прадедови. За њих је благостање и безбедност Отаџбине увек била највиши смисао живота. А за нас, њихове наследнике, оданост отаџбини представља главну вредност и поуздану потпору независности Русије", рекао је министар, говорећи на свечаности у Централном академском позоришту Руске армије у Москви.

Шојгу је напоменуо да су херојство и храброст војника, као и моћ и слава руског оружја, увек били саставни део Русије. Победе руских војника, нагласио је, заувек су уписане у историју земље, а подвиг народа током Другог светског рата, који у Русији називају Великим отаџбинским ратом, никада неће избледети.

"Данас смо поново у озбиљној опасности. Користећи Украјину, колективни Запад настоји да распарча Русију и лиши је независности. Ови покушаји су осуђени на пропаст", рекао је шеф Министарства одбране.

Обратио се речима захвалности онима који су сада на фронту.

"Искрено се захваљујем онима који су на првој линији фронта, који решавају тешке борбене задатке и који војну дужност обављају ризикујући своје животе", истакао је руски министар одбране.

На свечаној церемонији поводом обележавања руског државног празника Дана бранилаца отаџбине присуствовали су и војници са титулом Херој Русије.

Министар се захвалио породицама војника на моралној подршци херојима, јер, како закључује Шојгу, то помаже да на адекватан начин испуњавају своју војну дужност.

Према његовим речима, социјална заштита породица војника који учествују у Специјалној војној операцији је приоритет Министарства одбране.

image