Русија

Лукашенко: Дај Боже да односи са Русијом остану овако добри!

Односи са Путином су јако добри, надам се да ће и наша деца живети у миру, поручио је данас председник Белорусије
Лукашенко: Дај Боже да односи са Русијом остану овако добри!www.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Белорусије високо је оценио односе са Русијом, још једном потврдивши право савезништво Москве и Минска, након чега је поручио да се нада да ће односи између две земље остати тако добри и када једнога дана на његово место буде дошао други председник.

"Слушајте, дај Боже да и након мене остане овакав однос и да наша деца живе у миру", рекао је Лукашенко, оцењујући комуникацију са руским лидером.

Председник је додао и да је синоћ веома дуго разговарао са колегом Владимиром Путином, а два лидера су се, како је открио, том приликом дотакла великог броја тема. 

Лукашенко је потврдио и да зна за гласине да Русија, наводно, планира да окупира и присвоји Белорусију до краја 2030. године. Рекао је да су овакве тврдње нетачне и да је он сигуран да је то све само још један покушај да се овако добри односи између две земље наруше. 

И Русија и Белорусија имају своју националну стратегију и циљеве, и, наравно, да Москва има план политике када су у питању и односи са Минском, објаснио је председник, наводећи да је то једна сасвим нормална ствар, али да то не значи да ће Белорусија изгубити своју самосталност.

Белорусија је, како је казао, суверена земља, а односи Москве и Минска су братски.

"Стратегија Русије када је реч о Белорусији је да са њом живи као са братским народом, у миру и пријатељству. Ја сам сто посто сигуран да је то тако. Али нас желе да раздвоје, јер која још суверена земља стоји поред Русије? Само Белорусија", поручио је Лукашенко.

Осим тога, све ове неистините гласине пуштају се из иностранства и како би ослабили земљу сада пред предстојеће председничке изборе у Белорусији, додао је председник.

image