Русија

Украјинци не могу да снабдевају трупе у Бахмуту

Сви употребљиви путеви су под контролом руских снага
Украјинци не могу да снабдевају трупе у Бахмутуwww.globallookpress.com © Alex Chan Tsz Yuk

Оружане снаге Украјине имају озбиљан проблем са снабдевањем својих трупа у Бахмуту, рекао је данас за "Спутњик" потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

Он је додао да украјинска војска не може безбедно да снабдева војнике из правца запада, јер су путеви у Часов Јару у блату, а једина асфалтирана саобраћајница је под контролом руских снага.

"Украјински војници немају више ниједан безбедан пут између Часовог Јара и Артјомовска. Због блата практично немају могућности да користе земљане путеве. Једини пут, донедавно релативно безбедан и са чврстом подлогом, пролази кроз насеље Хромово, али је већ под ватреном контролом наше војске", рекао је Марочко.

Он је казао и да Оружане снаге Украјине имају проблем са евакуацијом рањених војника  за шта користе обичне аутомобиле, који нису прилагођени војним потребама.

"Све ово доводи до још већих губитака у украјинској војсци", рекао је Марочко.

"Вагнеровци" су јуче саопштили и да се руске снаге налазе свега два километра од центра града, а јаке борбе се настављају јер Оружане снаге Украјине непрестано доводе нове мобилизоване војнике. 

"Украјински војници још увек пружају отпор, али су доста пали духом. Почињу да се повлаче", рекао је један од команданата војне компаније "Вагнер".

У међувремену, Си-Ен-Ен преноси да ће украјински председник Владимир Зеленски послати Вашингтону списак оружја који је потребан Кијеву, а на којем ће се наћи и авиони Ф-16. 

Украјинске службе саопштиле су данас и да ће током дугонајављиване пролећне контраофанзиве Оружане снаге Украјине можда гађати и територију Белгородске област у Русији, јер се у њој налази складиште оружја. 

image