Русија

Захарова у Њу Делхију разоткрила Британце: Пропаганда им је дража од морала

Помоћ коју Лондон шаље Дамаску након земљотреса, ће бити употребљен "не за извлачење деце испод рушевина, како то раде руски тимови, већ за стварање нових анти-Асадових агитатора", написала је руска званичница
Захарова у Њу Делхију разоткрила Британце: Пропаганда им је дража од моралаwww.globallookpress.com © Anas Alkharboutli

Помоћ коју је Велика Британија, због земљотреса у Турској и Сирији, послала доћи ће у руке западне антивладине клијентеле у Сирији – псеудохуманитарцима из Белих шлемова уместо људима којима је заиста потребна помоћ, написала је Захарова на Телеграму.

Подсетила је на недавни састанак министара спољних послова Г20 у Њу Делхију који је почео минутом ћутања за страдале у земљотресу.

"Међу онима који су устали био је и британски министар спољних послова Џејмс Клеверли. Сигурна сам да је мислио на хуманитарну помоћ коју је његова Краљевина испоручила Турској и Сирији. Само, како се испоставило, помоћ ће ићи западној антивладиној клијентели у Сирији – псеудохуманитарцима из Белих шлемова. Управо онима који су одговорни за инсценирану употребу хемијског оружја током активне фазе грађанског рата у Републици и уместо хуманитарних активности баве се критиком Дамаска", написала је Захарова.

Према њеним речима, британски новац ће бити употребљен "не за извлачење деце испод рушевина, како то раде руски тимови, већ за стварање нових анти-Асадових агитатора", поентирала је руска званичница.

"Бирајући између морала и пропаганде, британска елите ће увек изабрати своје праве вредности – пропаганду", закључила је.

image