Русија

Шојгу на састанку о снабдевању војске муницијом: Уздамо се у вас! (ВИДЕО)

Руски министар одбране је посебну пажњу посветио питањима организације борбене обуке резервних јединица, војно-политичком раду и питањима свеобухватне подршке војсци, наводи се у саопштењу Министарства
Шојгу на састанку о снабдевању војске муницијом: Уздамо се у вас! (ВИДЕО)www.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Руски министар одбране Сергеј Шојгу одржао је састанак са својим заменицима у заједничкој групи руских трупа о питањима снабдевања војске оружјем, војном опремом и муницијом, пренело је Министарство на Телеграму.

Напомиње се да је начелник Министарства одбране посебну пажњу посветио питањима организације борбене обуке резервних јединица, војно-политичком раду као и питањима свеобухватне подршке војсци.

Након тога, Шојгу је разговарао са војницима и захвалио им се на узорном извршавању борбених задатака током Специјалне војне операције. Борцима је уручио државна признања, међу којима су медаље "Златна звезда", "Орден за храброст", "Крст Светог Ђорђа" и медаље "За храброст".

"Уздамо се у вас. Честитам вам од срца! Радујемо се новим подвизима и успесима, новим достигнућима у вашем раду, који је данас толико потребан нашој земљи", поручио је Шојгу војницима.

Министар је у данас раном зором извршио инспекцију групације трупа "Восток" на Јужно-Доњецком правцу. Генерал-пуковник Рустам Мурадов, командант групе, и штабни официри су га извјестили о ситуацији на фронту. Шојгу је уручио ордене и медаље војним лицима који су тамо служили.

image