Русија

Руски сапери на првој линији одбране од украјинских диверзаната (ВИДЕО)

Непријатељски положаји су на 200 метара од места где су постављене мине, због тога је уз сапере и неколико руских војника, који их покривају како би могли безбедно да изврше борбени задатак
Руски сапери на првој линији одбране од украјинских диверзаната (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Mikhail Dyagtyarev

Руски ваздушно-десантни сапери минирају бочне положаје у случају да украјинске диверзантско-извођачке групе пробију линију одбране у ЛНР, преносе "РИА Новости".

"Увече је од руководства примљена команда да се покрије један од бокова наше линије одбране. Инжињери и саперски одред су изашли на прву линију одбране, поставили баријере у виду мина", рекао је агенцији лидер са позивним знаком "Барада".

Према његовим речима, користе се противпешадијске мине, а како је показао, непријатељски положаји су на 200 метара од места где су постављене мине. Због тога је уз сапере и неколико руских војника, који их покривају како би могли безбедно да изврше борбени задатак.

"Наш задатак је да организујемо заклон за сапере који постављају минско-експлозивне баријере на путевима могућег приближавања непријатеља", додао је падобранац.

Преостале бочне положаје сапери ће покрити минама КПОМ-2, рекао је руски војник и објаснио да су то мине које се постављају са даљине, испаљивањем из посебног система.

image