Русија

Захарова: Чим Запад ћути, значи да је умешан

Западни лидери, који су обично веома гласни када се ради о угњетавању медија, нису коментарисали атентат на Малофејева, што, према речима руске званичнице, значи да су учествовали у идеолошкој припреми екстремних акција кијевских злочинаца
Захарова: Чим Запад ћути, значи да је умешанwww.globallookpress.com © MFA Russia

Ћутање Запада након атентата на оснивача ТВ канала "Царград" Константина Малофејева значи његову прећутну умешаност и подржавање оваквих злочина, написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму.

"Ћутање западних режима – обично хиперактивних у било којој прилици угњетавања новинара – у вези са атентатом на Малофејева значи њихову прећутну умешаност и подржавање оваквих злочина", написала је Захарова у свом телеграм каналу.

Запад је учествовао у идеолошкој припреми екстремних акција кијевских злочинаца, сигурна је Захарова.

Она је додала да су прошле године у априлу спречени покушаји терористичког напада на неколико истакнутих руских новинара и медијских личности, а који су, према речима портпаролке Министарства спољних послова Русије, припремљени посебно по налогу украјинских безбедносних агенција.

Она је упозорила, како је пренео ТАСС, да сајт "Миротворац", који су, како тврди, направиле украјинске снаге безбедности и који "отворено подстиче на насилне злочине" над људима непожељним режиму у Kијеву, наставља да ради несметано.

"Посебно треба истаћи намерно нечињење специјализованих међународних агенција за људска права, које режим Зеленског види као зелено светло за наставак таквих пракси", напоменула је Захарова.

ФСБ је раније објавио да је спречен атентат на Малофејева.

Припадник Руског добровољачког корпуса Денис Капустин који се сумњичи да је организовао постављање бомбе испод аутомобила Малофејева је, према званичном саопштењу ФСБ-а, организатор и учесник и у терористичком нападу на цивиле у Брјанској области 2. марта.

"Користећи нацистичке методе из Другог светског рата, бандити су опљачкали локалне становнике, након чега су их затворили у једну од кућа, минирали су и уништавали цивилне објекте", прецизира служба говорећи о догађају у Брјанској области.

Против Капустина је покренут кривични поступак и због покушаја убиства Малофејева и због злочина "Руског добровољачког корпуса" у Брјанској области.

image
VV inauguration
banner