Русија

Захарова о лажним оптужбама: Ако негде пише да говорим да нећемо издржати, знајте то нисам ја

Какве све глупости о себи нисам прочитала, очигледно сам придобила либералну елиту да су почели да измишљају на уметнички начин, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова о лажним оптужбама:  Ако негде пише да говорим да нећемо издржати, знајте то нисам јаwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је лажним поруке које су дистрибуирали Телеграм канали, о њеним наводним речима о недостатку контроле Русије над информационим простором у земљи "због борбе између елита".

"Какве све глупости о себи нисам прочитала. Очигледно, толико сам придобила либералну елиту да су почели да измишљају на уметнички начин. Послали су исте приручнике за обуку са кључним речима 'Кремљ', 'није у стању', 'не могу'. Немачка пропаганда се и даље заснива на претпоставкама, а анонимуси се воде чистим лажима", написала је Захарова на Телеграму.

Она је додала да ово није ништа зачуђујуће, јер је Запад увео санкције против ње чак пре почетка Специјалне војне операције уз формулацију "због учествовања у размештању руских трупа у Украјини".

"Ово је још један информациони напад који траје већ годину дана у позадини непрестаних претњи директним репресијама. Ово нису последње лажне информације. Што више притискамо 'непартнере', изводимо их на чистац, лаж ће бити подмуклија. Запамтите и реците другима: ако негде пише да говорим о томе да нећемо издржати, да не можемо, да нисмо у стању, знајте да то нисам била ја", поручила је Захарова.

Портпаролка руског Министарства спољних послова подсетила је и на "лажне информације о њеном наводном пасошу САД, да је родила дете у Америци и проневерила новац за брендиране торбе и одећу".

image