Русија

Огласили се Руси: Овако смо гађали, циљеви остварени (ВИДЕО)

Ракетни напади изведени су високо-прецизним оружјем из ваздуха и са мора, а сви циљеви су неутралисани
Огласили се Руси: Овако смо гађали, циљеви остварени (ВИДЕО)AP © Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Министарство одбране Руске федерације саопштило је да су руске оружане снаге наставиле ракетне нападе високо-прецизним оружјем из ваздуха и са мора на енергетске и системе војне управе Украјине, као и на складишта са муницијом и оружјем стране производње.

Сви назначени циљеви су неутралисани, додаје се у саопштењу.

Јединице руске војске заузеле су место Горобјовка у Харковској области и нанеле значајне губитке јединицама Прве оперативне бригаде Националне гарде Украјине. Спречен је покушај Оружаних снага Украјине, подржан тенковима, да изврше напад у близини Кишловке, а осујећен је и покушај украјинских трупа да пређу реку Жеребец током руског напада на јединице у повлачењу близу Стелмаховке и Розовке, Карповке и Ивановке.

"Елиминисано је укупно 46 припадника украјинске војске, два оклопна транспортера, шест борбених оклопних возила и два пикапа са митраљезима великог калибра", додаје се у саопштењу.

У правцу Николајев-Криви Рог осујећен је покушај пробијања одбрамбене линије руских трупа, погинуло је више од 90 припадника украјинских оружаних снага, а уништени су један тенк, осам оклопних борбених возила и 21 моторно возило.

Уништено је и командно место Дњепар здружених снага украјинске војске, као и радионица за поправку радара у Истраживачко-производном друштву "Искра", наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

"Неутралисане су две артиљеријске батерије Оружаних снага Украјине код Трифоновке и Новониколајевке (Херсонска област), као и један ХИМАРС америчке производње код Дробишева. Три складишта муниције су уништена у близини Новоивановке, Одноробовке и Красног Лимана", додаје се у саопштењу.

У дејствима руских снага на циљеве у Украјини, уништена су три противбатеријска радара, сигнална станица владиног Центра за комуникације Украјине, лансирна рампа за противваздушни систем С-300, као и десет беспилотних летелица.

image