Русија

Кремљ: Озбиљан и детаљан разговор Сија и Путина

Након састанка у уском кругу, организовани су преговори у проширеном саставу и церемонија потписивања уговора, рекао је Дмитриј Песков
Кремљ: Озбиљан и детаљан разговор Сија и Путина© Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председници Русије и Кине су првог дана преговора водили веома озбиљан разговор, размељивали су своја мишљења до детаља, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

У оквиру Си Ђипингове званичне посете Москви је данас у 13 часова планиран церемонијални сусрет са кинеским председником, а потом преговори у уском кругу, рекао је Песков.

Руски представници на састанку ће бити Министар спољних послова Сергеј Лавров, помоћници председника Јуриј Ушаков и Максим Орешкин, председница Централне банке Русије Ељвира Набиулина и заменик председника Владе Јуриј Борисов, прецизирао је Песков.

Према његовим речима, након састанка, организовани су преговори у проширеном саставу и церемонија потписивања уговора, а на крају дана присуствоваће свечаној вечери у част доласка кинеског председника.

Велики предузетници стоје на руском тлу и мало је вероватно да ће озбиљно схватити "савет" бившег америчког амбасадора у Русији Мајкла Мекфола, рекао је Песков.

Раније је бивши амерички амбасадор изнео мишљење да санкције великим руским бизнисменима могу бити укинуте ако они осуде Специјалну војну операцију и Путина, и одрекну се половине своје имовине.

"Крупни предузетници – они су на руском тлу, њихова предузећа су овде, њихове инвестиције су овде, њихов посао и њихов главни приход је овде. Дакле, они који су на ногама на руској земљи не могу озбиљно да схвате такве предлоге", рекао је Песков.

image