Русија

Путин подржао: Посебан статус деци рањеној у току Специјалне војне операције

Ускоро ће бити усаглашена и владина уредба о механизму за идентификацију такве деце и дефинисање олакшица и бенефиција, саопштила је комесарка за права детета при председнику Руске Федерације
Путин подржао: Посебан статус деци рањеној у току Специјалне војне операцијеwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин подржао је предлог да се додели посебан статус деци која су рањена током Специјалне војне операције (СВО) у Украјини, преноси ТАСС.

Тренутно се разрађују механизми за идентификацију такве деце и бенефиције које би им следовале, саопштила је данас комесарка за права детета при председнику Руске Федерације Марија Лвова-Белова.

"Председник је подржао идеју, сада се то разрађује у надлежним ресорима. Врло брзо, надам се, биће усаглашена и владина уредба о механизму за идентификацију такве деце и дефинисање олакшица и бенефиција", рекла је она на маргинама фестивала професионалне орјентације "Улазница за будућност" у Јекатеринбургу.

Према њеној рачуници, има укупно око 1.000 такве деце, а управо је она од председника затражила и додатне повластице за њих и њихове породице.

image
VV inauguration
banner