Русија

Захарова: Молдавија распирује антируску хистерију, побољшање односа зависи од Кишињева

Очекујемо да ће смоћи снаге да трезвено сагледају ситуацију и крену путем нормализације односа, поручила портпаролка руског министарства спољних послова
Захарова: Молдавија распирује антируску хистерију, побољшање односа зависи од Кишињева© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Молдавија је направила контрапродуктиван избор у корист распиривања антируске хистерије, изјавила је портпаролка министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Још 17. марта ове године, председница Маја Санду, обраћајући се парламенту, дозволила је себи неосноване измишљотине о 'агентима Кремља' и жељи Русије да 'yведе рат у Молдавију'. Истог дана, говорећи на телевизији, осврнула се на правно ништавну одлуку Међународног кривичног суда, тврдећи да је руско руководство криво за 'ратне злочине почињене у Украјини'", навела је Захарова и истакла да изјаве молдавске председнице нису тачне.

Истакла је да одговорност за ратне злочине сносе украјинске власти, као и да "сви свакодневно виде доказе за то".

"Убице су они који ходају у униформи Оружаних снага Украјине, хвале се симболима злочиначких националних батаљона Бандера, преписаним од немачких нациста", поручила је руска дипломаткиња.

Она је додала да побољшање односа Русије и Молдавије у потпуности зависи од Кишињева.

"Очекујемо да ће смоћи снаге да трезвено сагледају ситуацију и крену путем нормализације односа са нашом земљом", поручила је Захарова.

Према њеним речима, тиме би се задовољили интереси грађана Молдавије.

image