Русија

Руски амбасадор у Италији: Рим неће мењати своју политику према Москви

Сергеј Разов оценио је да је италијанска влада досадашње санкције и рестриктивне мере против Русије предузела као део општег договора ЕУ, НАТО и Групе седам
Руски амбасадор у Италији: Рим неће мењати своју политику према МосквиAP © Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino

Амбасадор Русије у Италији Сергеј Разов изјавио је да не очекује значајну промену политике Рима према Москви и да је приметно да ће нове влада наставити са подршком Кијеву.

"Више волим да се бавим чињеницама. Победа коалиције десног центра на недавним ванредним парламентарним изборима у Италији и прве јавне изјаве челника нове владе која се сада формира, заслужују пажњу и захтевају додатну анализу. Одговор на питање шта се може очекивати од нове владе Италије, одложио бих до тренутка када се ова влада формира и када изјаве из предизборне кампање некако пређу у праксу конкретних спољнополитичких одлука и акција”, поручио је руски дипломата, преноси ТАСС.

Разов је истакао да је "лидерка странке Браћа Италије Ђорђа Мелони, која је победила на парламентарним изборима, у телефонском разговору 4. октобра са украјинским председником Володимиром Зеленским, потврдила да нова италијанска влада намерава да настави политику свеобухватне подршке кијевском режиму".

Дипломата није искључио могућност предузимања додатних антируских мера, иако је подсетио да "италијанска влада досадашње санкције и рестриктивне мере против Русије није предузела самостално, већ као део општег договора ЕУ, НАТО и Групе седам".

 "Тренутно се не може искључити ниједан сценарио. Наравно, надамо се победи здравог разума, иако свако сматра свој као такав", закључио је он.

image