Русија

Захарова о хапшењу Трампа: Потез који ће либерале водити ка поразу

Руска званичница о суђењу Трампу казала да се у политичком и дипломатском речнику појавио нови термин - "Трампов случај"
Захарова о хапшењу Трампа:  Потез који ће либерале водити ка поразуwww.globallookpress.com © MFA Russia

У политичком и дипломатском речнику појавио се нови термин - "Трампов случај" (Казус Трампа) написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму коментаришући јучерашње суђење бившем америчком председнику Доналду.

Према њеним речима, нови "термин" има неколико значења, а једно од њих је подношење кривичних пријава америчких власти против бившег председника САД, који има политичке амбиције и планове за будуће председништво, а све док режим Беле куће мери ниво демократије у независним земљама.

"Вишегодишњи притисак без преседана на америчког бизнисмена и политичку личност од стране америчких елита и власти, који истовремено износе претензије према сувереним земљама по сличним основама", је још једно од значења које је Захарова навела.

Либерали су, како је закључила, начинили такав политички потез да ће их сваки следећи водити ка поразу.

И сам Трамп је изјавио да сви случајеви против њега представљају покушај да се осујети његова трећа кандидатура за председника САД.

Трамп је током говора коментарисао оптужницу против њега, тврдећи да она представља прогањање политичких противника коју правни систем користи како би спречио да он као председник поново уђе у Белу кућу након избора 2024.

image