Русија

Захарова поручила украјинском новинару: Живот у САД није препрека за пут у Бахмут (ВИДЕО)

Портпаролка руског МСП реаговала на изјаву Дмитрија Гордона који је рекао да његови синови не служе у Оружаним снагама Украјине јер живе у САД
Захарова поручила украјинском новинару: Живот у САД није препрека за пут у Бахмут (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реаговала је на изјаву украјинског новинара Дмитрија Гордона, који је изјавио да његови синови нису на фронту јер нису држављани Украјине, поручивши да кијевски режим не сматра живот у Сједињеним Државама препреком за пут у Бахмут.

"Када су Дмитрија Гордона питали зашто његови синови нису на фронту, он је одговорио: 'Мој најстарији син има веома тешку болест, са којом не само да не може да иде на фронт, тешко му је да живи са њом. Што се тиче моје друго двоје деце, обоје нису рођени у Украјини, они су држављани и живе дуги низ година у САД'. Питање је тако једноставно, а одговор толико циничан да су сви шокирани", написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је навела да чак не говори и о новцу који је Дмитриј Гордон зарадио на крви народа који су му дали просперитет и на којима су подигнути његови амерички синови и додала зашто само синови, кад има довољно ћерки широм света.

"Чињеница је да је овај Пинокио ​​прерушен у Украјинца заборавио како кијевски режим у иностранству регрутује плаћенике било ког држављанства у редове Оружаних снага Украјине. Кијев не сматра живот у Сједињеним Државама препреком за пут у Бахмут, чак и међународни посматрачи говоре о регрутовању", додала је.

Према њенима речима, и украјинска амбасада у Сједињеним Државама известила је о "хиљадама плаћеника који желе да умру за Зеленског".

"Има ли међу њима рођака Дмитрија Гордона? Можда су само одлучили да остану инкогнито? Не. Заједно са њим, добро су свесни злочиначке природе деловања Оружаних снага Украјине. Схватају да је ова крвава криза резултат вишегодишњих провокација и лажне пропаганде за коју добијају новац. Али за њих је то само посао, само зарађивање новца, ништа лично", поручила је.

Захарова је на крају објавила контакте украјинске амбасаде у САД за "америчку децу Гордона" са поруком да "ту чекају добровољце".

Подсетимо, украјински новинар Дмитриј Гордон изјавио је да "његови синови не служе у Оружаним снагама Украјине јер живе у Сједињеним Државама".

"Мој најстарији син има веома тешку болест, са којом не само да не може да иде на фронт, тешко му је да живи са њом. Што се тиче моје друго двоје деце, обоје нису рођени у Украјини, већ годинама живе у Америци", рекао је новинар.

image
VV inauguration
banner