Русија

Шојгу обишао Стратешке ракетне снаге, проверио спремност интерконтиненталне ракете "јарс"

Руски министар одбране је наредио да се повећа производња система за електронско ратовање, који су се показали корисни током Специјалне војне операције у Украјини
Шојгу обишао Стратешке ракетне снаге, проверио спремност интерконтиненталне ракете "јарс"© MOD Russia

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обавио је у радну посету јединицама Стратешких ракетних снага стационираних у Калушкој области и проверио борбено дежурство једног од пукова, преноси руско Министарство добране.

Командант Стратешких ракетних снага генерал-пуковник Сергеј Каракајев известио је министра одбране о опремљености јединице новим ракетним системима "јарс" и стварању савремене инфраструктуре која обезбеђује квалитетне услове за борбена дежурства и комфоран распоред војних лица, наводи се у саопштењу.

Министар је проверио организацију борбеног дежурства посаде стратешког ракетног система која на располагању има интерконтиненталну балистичку ракету, наводи се у саопштењу и додаје да је упознат са борбеном способношћу ракетног силоса и са радом борбеног модула нове генерације на даљинско управљање који је поуздано гарантује безбедност штићених објеката.

Ракетни дивизион у Козељску је постао прва формација Стратешких ракетних снага опремљена новим ракетним системима "јарс" који се лансирају из ракетног силоса.

Током радне посете, министар је саслушао извештаје команде формације о стању борбене готовости, борбеном саставу ракетне формације и дао је задатак да се развију и спроведу нови облици и методе деловања трупа у програмима борбене обуке.

Генерал руске армије је посетио и предузеће које производи опрему за електронско ратовање за потребе руских оружаних снага, саопштило је руско Министарство одбране.

Руководилац предузећа у Калуги је известио министра о текућим пројектима проширења производних капацитета, а министар је наредио да се повећа производња система за електронско ратовање, који су се показали корисни током Специјалне војне операције у Украјини.

image
VV inauguration
banner