Русија

Рогов: Велика украјинска офанзива на годишњицу Хитлерове смрти?

С обзиром на то како нацистички режим обожава и прати нацисте, могуће је да ће офанзиву темпирати на датум смрти свог идеолошког вође Хитлера – 30. април, каже члан Главног савета администрације Запорошке области
Рогов: Велика украјинска офанзива на годишњицу Хитлерове смрти?Getty © Photo by Keystone/Getty Images

Члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов рекао је да се датум који је амерички магазин "Њузвик" најавио за могућу контраофанзиву Оружаних снага Украјине поклапа са годишњицом смрти Адолфа Хитлера.

"С обзиром на то како нацистички режим обожава и прати нацисте, могуће је да ће офанзиву темпирати на датум смрти свог идеолошког вође Хитлера – 30. април, тим пре што се овај датум појавио у америчким медијима уз позивање на неке тајне материјале", рекао је Рогов за "РИА Новости".

Истовремено је изразио уверење да ће украјински председник Владимир Зеленски "завршити као Хитлер", а да ће се украјинске трупе "суочити са истим поразом као Вермахт".

Подсетимо, према писању америчког магазина "Њузвик", позивајући се на тајна документа која су процурила у мрежу, САД и савезници припремају Украјину да крене у офанзиву 30. априла.

Цурење поверљивих докумената везаних за украјинско-руски рат потресло је Пентагон, а објављене информације се још анализирају, а нове поверљиве информације и даље стижу.

"Њузвик" је прикупио више од 40 страница обавештајних докумената, а у последњем су објавили датум када би требало да почне велика украјинска контраофанзива, која се већ дуго најављује.

Наиме, како су навели и пренели бројни други светски медији, у поверљивим документима стоји да је украјинска контраофанзива планирана за 30. април.

Већина докумената је класификована као "строго поверљива", а портпарол Пентагона је прошле недеље рекао да цурење ових информација представља "озбиљан ризик по националну безбедност".

ФБИ је саопштио да су документи засновани на "осетљивим америчким обавештајним подацима прикупљеним путем поверљивих извора и метода".

image