Русија

Захарова: Можда је и напад на Северни ток "прихватљива тактика ограничених удара"

Портпаролка руског МСП реаговала је на изјаву немачког министра одбране који је назвао ограничене ударе Оружаних снага Украјине на руску територију прихватљивом тактиком
Захарова: Можда је и напад на Северни ток "прихватљива тактика ограничених удара"www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Немачко Министарство одбране још увек није открило ко је извршио напад на Северни ток или је и ово можда "прихватљива тактика ограничених удара" за уништење важног инфраструктурног пројекта за Немачку, поручила је Марија Захарова поводом изјаве немачког министра одбране Бориса Писторијуса који је назвао ограничене ударе Оружаних снага Украјине на руску територију прихватљивом тактиком. 

"Немачки министар одбране Борис Писторијус назвао је ограничене ударе Оружаних снага Украјине на руску територију прихватљивом тактиком. Да ли сте сви запамтили? Ограничени удари - прихватљива тактика. Борисе, не заборавите свој израз лица. У сваком случају, подсетићу вас", написала је Захарова на Телеграму.

Она је навела да немачко Министарство одбране још није сазнало ко је извршио напад на Северни ток 1 и 2.

"Можда је ово и 'прихватљива тактика ограничених удара' за уништавање важног инфраструктурног пројекта за Немачку? Желела бих објашњење", поручила је Захарова.

Подсетимо, немачки министар одбране Борис Писторијус назвао је ограничене ударе Оружаних снага Украјине на руску територију прихватљивом тактиком, пише лист "Франкфуртер алгемајне цајтунг".

"Све док нема напада на градове, цивиле и цивилне објекте, морамо да прихватамо то као неопходно. Не треба то да нам представља задовољство, већ да на пример, тако пресеку путеве снабдевања", рекао је министар, упркос чињеници да су напади украјинске војске усмерени на руске цивиле.

Запад треба да зна како се одвија сукоб док доноси решења о снабдевању Кијева оружјем, наставио је немачки министар одбране.

На изјаву немачког министра одбране реаговао је и заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев који је поручио да "Немац који жели напад на Русију мора да буде спреман за руску параду у Берлину".

"Министар одбране Немачке је, без размишљања, избрбљао нешто о војним операцијама на нашој територији. Несумњиво је да завидан на слави војсковођама Трећег рајха, а у ствари би требало да се сети историје", написао је Медведев на Твитеру. 

image