Русија

Рогов: Украјинци скупљају прње, продају вредну опрему из фабрика, јер Руси долазе...

Кијевски режим разуме да неће задржати град, зато и продају сва индустријска средства из фабрика у Запрошкој области која је под њиховом контролом, тврди Рогов
Рогов: Украјинци скупљају прње, продају вредну опрему из фабрика, јер Руси долазе...Getty © Carl Court / Staff

Кијевске власти износе скупу опрему из фабрика у Запорожју који је тренутно под њиховом контролом, а преосталу вредну имовину покушаће да продају или униште, јер су свесни да се руска војска приближава, рекао је члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов за "РИА Новости".

Рогов је и раније уверавао да украјинске трупе складиште војну технику у металуршким комбинатима и житницама у делу Запорошке области који је под њиховом контролом.

"Најскупљу и највреднију опрему извозе у западну Украјину и Пољску. Све остало једноставно уништавају. Кијевски режим схвата да неће задржати град, зато и продају сва индустријска средства. Ми то доживљавамо као крађу руске имовине", тврди Рогов.

Томе у прилог иде, сигуран је Рогов, хитна приватизација Запорошког комбината за производњу титанијума и магнезијума и комбината "Искра", водећег произвођача радарске опреме за одбрамбени комплекс Украјине.

Запорошка област је постала субјект Руске Федерације након септембарског референдума 2022. године, чије резултате Кијев не признаје и наставља да гранатира територију. Данас је више од 70 посто Запорожја под контролом Русије, док је бивши регионални центар, град Запорожје, и даље под контролом украјинских трупа.

image