Русија

Подољак: Имамо право да нападнемо Крим; Дума: Бог не даје рог јакој крави

Изјава кијевског званичника да "Украјина има право да уништи све на Криму и у Донбасу" је фашистичка, оценио депутат руске Думе
Подољак: Имамо право да нападнемо Крим; Дума: Бог не даје рог јакој кравиGetty © John Moore / Staff

Изјава украјинског званичника да "Украјина има право да уништи све на Криму и у новим руским регионима" је фашистичка, оценио је депутат Државне думе из Кримске области, генерал-мајор Леонид Ивлјев.

На овакве и сличне изјаве које Подољак често износи у јавност, депутат руске Думе одговорио је пригодном руском пословицом: "Бог не даје рог јакој крави".

Према његовим речима, због ове и других "фашистичких изјава", Подољаку је место на опуженичкој клупи, као и његовом старијем колеги Јозефу Гебелсу, министру пропаганде у нацистичкој Немачкој.

"Русија увек штити своје територије, било да је то Крим, ДНР, ЛНР, Запорошка и Херсонска област. Одмазда је неизбежна", закључио је Ивлајев.

Раније је саветник украјинског председника Михаил Подољак за "Канал 5" рекао да "Украјина има право да уништи све што се налази на Криму, у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области". Према речима Подољака, власт у Кијеву није заинтересована за ударе на Москву, али циљеви унутар наведених територија су важни. Десна рука Владимира Зеленског сигурна је да међународно право гарантује такво понашање Украјини.

"Ми по закону имамо право да уништимо све. Не постоји ниједан правни захтев против нас", казао је Подољак.

image