Русија

Лавров са колегом из Јордана разговарао о решењу сиријске кризе

Москва и Аман су заинтересовани да пронађу решење конфликтних ситуација и кризе која негативно утиче на регионалну и међународну стабилност и безбедност, наводи се у саопштењу руског МСП
Лавров са колегом из Јордана разговарао о решењу сиријске кризе© mid.ru

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и шеф дипломатије краљевине Јордан Ајман Сафади су, на иницијативу јорданске стране, разговарали телефоном о решењу за Сирију и актуелним проблемима на Блиском истоку, преноси руско Министарство спољних послова.

Русија и Јордан су заинтересовани да пронађу решење конфликтних ситуација и кризе која негативно утиче на регионалну и међународну стабилност и безбедност, наводи се у саопштењу.

Министри спољних послова разговарали су и о даљем јачању руско-јорданске билатералне сарадње, произлази из саопштења.

Јордански дипломата је руском колеги пренео теме састанка министара спољних послова Јордана, Саудијске Арабије, Египта, Ирака и Сирије који је одржан 1. маја.

Стране су током поменутог састанка показале спремност да преузму водећу улогу у олакшавању сиријског споразума, пронађу решење хуманитарних проблема, решење за обнову инфраструктуре, повратка избеглица, борбе против тероризма и трговине дрогом, наставка унутрашњег сиријског политичког процеса, што је Лавров подржао", саопштило је руско Министарство спољних послова.

У понедељак је у Аману одржан састанак министара спољних послова Јордана, Сирије, Египта, Саудијске Арабије и Ирака, који је постао наставак консултација арапских земаља о Сирији започетих у априлу у саудијском граду Џеди.

image