Русија

Медведев: Зеленски је од данас легитимна мета

Владимир Зеленски није потребан ни за потписивање капитулације Украјине, навео је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације
Медведев: Зеленски је од данас легитимна метаGetty © Andrea Verdelli

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев рекао је да после данашњег терористичког напада беспилотном летелицом није преостала ниједна опција, осим физичког елиминисања Владимира Зеленског.

"После данашњег терористичког напада не преостаје ништа осим физичког елиминисања Зеленског и његове клике", написао је Медведев на Телеграм каналу.

Према његовим речима, Зеленски "није потребан чак ни за потписивање акта о безусловној предаји".

"Ни Хитлер га, као што знате, није потписао. Увек ће постојати нека замена као што је адмирал Дениц", додао је заменик председника Савета безбедности алудирајући на адмирала Карла Деница, последњег шефа Трећег рајха који је потписао капитулацију нацистичке Немачке.

Раније је прес-служба Кремља саопштила да је кијевски режим покушао да беспилотним летелицама нападне резиденцију руског председника Владимира Путина у Кремљу. Две су онеспособљене. Услед напада није било жртава, нити материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков је касније за "РИА Новости" рекао да председник у том тренутку није био у Кремљу.

image