Русија

Володин: Захтеваћемо уништење кијевског терористичког режима

Кијевски нацистички режим угрожава безбедност Русије, Европе и целог света због чега мора да буде признат као терористичка организација, поручио је председник руске Думе
Володин: Захтеваћемо уништење кијевског терористичког режимаwww.globallookpress.com © Russian State Duma Press Service

Политичари западних земаља који шаљу оружје режиму Зеленског морају да схвате да су постали не само спонзори, већ и директни саучесници терористичких активности, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин коментаришући напад дроновима на Кремљ.

Кијевски нацистички режим угрожава безбедност Русије, Европе и целог света због чега мора да буде признат као терористичка организација, поручио је руски званичник.

"Зеленски, када је давао наређење да се изведу терористички напади, стао је у исти ред са другим међународним терористима", сигуран је Володин. Према његовим речима, кијевски режим данас није ништа мање опасан од Ал Каиде, Ал Нусра фронта и ИСИС-а.

Украјинске злочиначке методе су очигледне читавој светској заједници, сматра Володин и подсећа на уцене нуклеарним оружјем, убиства политичких и јавних личности, саботаже и дизање у ваздух цивилних објеката. "А сада - покушај убиства председника наше земље", додао је.

"Захтеваћемо употребу оружја способног да заустави и уништи кијевски терористички режим", нагласио је председник Државне думе и додао да не може бити преговора са режимом актуелног украјинског председника.

image