Русија

Песков: Испорука британског оружја Кијеву неће утицати на СВО

Велика Британија тврди да је на челу земаља које настављају да испоручују оружје Украјини, што води даљем уништавању међусобних односа, каже портпарол Кремља
Песков: Испорука британског оружја Кијеву неће утицати на СВОwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Кремљ има негативан став према плановима Велике Британије да Украјини испоручи додатно оружје, али то неће утицати на ток Специјалне војне операције (СВО), изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Наш став је изузетно негативан о овом питању. Велика Британија тврди да је на челу земаља које настављају да испоручују оружје Украјини. Понављамо још једном да то не може имати значајан и фундаменталан утицај на ток СВО, али, наравно, то води даљем уништавању међусобних односа", казао је Песков. 

Кремљ одбацио Макронове речи о зависности Русије од Кине

Песков је навео да се Москва категорички не слаже са мишљењем Париза о вазалној зависности Русије од Кине и да таква реторика указује на неразумевање суштине односа Москве и Пекинга.

"Ми се категорички не слажемо са овим, јер су наши односи са Кином посебног стратешког партнерства и то није повезано ни са каквом зависношћу од било кога. Ово је вођење рачуна о обостраним интересима, обострана корист, блискост погледа на свет у односу на међународне послове, као и заједничко одбацивање покушаја диктирања, наметања било каквог другог мишљења о развоју наших земаља", поручио је.

Он је додао да "Русија овај приступ сматра апсолутно погрешним, а то је доказ потпуно погрешног схватања суштине онога што се дешава".

image