Русија

Захарова Столтенбергу: Не изазивајте сукобе ако желите да спречите понављање историје

Портпаролка руског МСП реаговала је на изјаву генералног секретара НАТО-а, који је казао да не зна како ће се завршити војни сукоб у Украјини
Захарова Столтенбергу: Не изазивајте сукобе ако желите да спречите понављање историјеwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

НАТО не би требало да изазива сукобе у свету ако жели да избегне понављање сукоба у будућности, упозорила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реагујући на изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга.

Столтенберг је раније рекао да не зна како ће се завршити војни сукоб у Украјини, али да сматра да је "изузетно важно" да НАТО "мора да спречи да се историја понови".

"Ако НАТО жели да спречи да се таква историја понови, онда не би требало да је ствара", поручила је Захарова.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да лидери Алијансе разговарају о томе како да осигурају да се "Украјина не нађе поново на удару Русије по окончању рата", али да брину да не начине потез који би тај савез могао да увуче у шири сукоб.

Уочи самита лидера чланица НАТО-а у Литванији 11. и 12. јула, Столтенберг је у Kопенхагену рекао да су у току консултације, али је одбио да изнесе детаље о тим разговорима.

"Не знамо како ће се овај рат завршити, али оно што знамо јесте да је изузетно важно да будемо у стању да спречимо понављање историје када он буде завршен", казао је Столтенберг.

image
VV inauguration
banner