Русија

Пет вагона са житом искочило из шина на Криму: Узрок експлозија (ВИДЕО)

До искакања вагона дошло је услед мешања неовлашћених лица у рад железничког саобраћаја, саопштила је "Кримска железница"

Узрок несреће на прузи на Криму била је експлозија, казао је председник регионалног парламента Владимир Константинов за ТВ канал "Русија 24".

"Експлозија је настала због мешања неовлашћених лица. Органи реда истражују инцидент. Сачекаћемо званичне информације", рекао је Константинов.

Локални становници рекли су за "РИА Новости" да је пре несреће дошло до експлозије.

"Ујутро се јасно чуо звук сличан експлозији, чак су нам се прозори тресли. Касније су се јавили извештаји о искакању воза из шина недалеко од нашег села", рекао је становник села Чистенкоје, округ Симферопољ.

Како се наводи, на месту несреће је тешко оштећена железничка пруга.

Раније је недалеко од Симферопоља на Криму пет вагона са житом искочило је из шина, јављају "РИА Новости".

"Инцидент се догодио јутрос у 7.45. Пет вагона са житом је искочило са шина између станица Почтовое и Чистенкое у области Симферопоља. Узроци се истражују", рекао је лидер Крима Сергеј Аксјонов.

Наводи се да у инциденту није било жртава, као и да је обустављено кретање возова на деоници између Симферопоља и Севастопоља.

Федерално државно јединствено предузеће "Кримска железница" (КЖД) саопштило је да је до искакања вагона дошло услед мешања неовлашћених лица у рад железничког саобраћаја.

"Жртава није било, а нема ни опасности по животну средину", наводи се у саопштењу.

image