Русија

Путин честитао ослобођење Бахмута: Сви који су се истакли биће награђени

Министарство одбране Русије потврдило заузимање Бахмута
Путин честитао ослобођење Бахмута: Сви који су се истакли биће награђениwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин честитао је синоћ заузимање Бахмута, јавила је прес-служба Кремља.

"Владимир Путин честита јуришним одредима Групе 'Вагнер', а такође и свим војницима Оружаних снага Русије, који су им пружали неопходну подршку, завршетак операције заузимања Артјомовска".

Сви они који су се истакли биће награђени државним наградама, поручују из Кремља.

Подсетимо, оснивач Групе "Вагнер" Јевгениј Пригожин јуче је свечано објавио да су "вагнеровци" завршили заузимање града Бахмута, који је месецима био главно жариште на фронту. Пригожин jе захвалио председнику Русије за добијену прилику да "вагнеровци" бране отаџбину, војницима за храброст, а руском народу за велику подршку.

Како је рекао, његове јединице ће град напустити 25. маја да би се војници заслужено одморили и касније прошли додатну обуку. Ипак, Пригожин је истакао да ће се "вагнеровци" поново одазвати уколико их отаџбина позове.

Министарство одбране Русије јуче је и званично потврдило ослобађање Бахмута. Украјинска страна и признаје и не признаје пораз: Оружане снаге Украјине јутрос су негирале губитак града, док је председник Украјине Владимир Зеленски на самиту Г7 признао да је Бахмут ипак изгубљен.

"Ослобађање града Артјомовска успешно је завршено захваљујући нападима јуришних одреда Групе 'Вагнер' и подршци артиљерије и авијације војне групације 'Југ'", саопштило је руско министарство.

image