Русија

Руска вотка преко Србије путује у свет

Руске компаније које производе алкохол траже опције за развој на страним тржиштима, с обзиром да су западне санкције погодиле снабдевање руским жестоким пићима, јавља "Комерсант"
Руска вотка преко Србије путује у светwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Руски произвођач жестоких алкохолних пића АСГ ће преко Србије да извози своје производе на страна тржишта, јавља руски "Комерсант".

Велики сибирска компанија, која производи познате брендове вотки "Бела бреза", "Сибитер" и "Пет језера", у Србији је отворила компанију "АСГ Глобал Балканс" за извоз на страна тржишта.

"Руске компаније које производе алкохол траже опције за развој на страним тржиштима, с обзиром да су западне санкције утицале на снабдевање руским жестоким пићима. Тако је "Алкагољнаја сибирскаја група" (АСГ) отворила структуру у Србији за продају у иностранству, а која може олакшати организацију обрачуна и логистике", објашњава извор.

Потражња за руском вотком је и даље присутна у великом броју земаља, иако није у тренду да се бренд повезује са Руском Федерацијом, додаје извор.

Компанија тражи менаџера за извоз за рад у Србији са фокусом на тржишта Израела, Турске, Латинске Америке. "АСГ Глобал Балканс" је притом стекао права на неке брендове АСГ, међу њима је вотка "Гастроном" и "Ремесло", џин "Брум" и виски "Баргест".

Српске банке омогућавају плаћање у рубљама, казала је партнер Адвокатске коморе "Регионсервис" Марија Љубимова за извор и појаснила да отварање предузећа у земљама ЗНД, у Дубаију и Србији омогућава, пре свега, да се успостави систем плаћања и испоруке робе.

Како преноси извор, извозом производа АСГ се раније бавила фирма са Кипра, али се након увођења европских санкција Русији ситуација знатно искомпликовала.

image