Русија

Наришкин: Запад не поштује УН, сетимо се бомбардовања Југославије

Епоха западне моћи и униполарног света одлази у прошлост, долази мултиполарни систем, рекао је директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације
Наришкин: Запад не поштује УН, сетимо се бомбардовања Југославијеwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Запад жели да уништи читаво човечанство и све што је човечије, па и његову слободу, поручио је директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин на 11. Међународном састанку високих представника задужених за питања безбедности.

"До сада нисмо видели да нека држава жели апсолутну моћ, као што то жели Запад", приметио је Наришкин и додао да је западни тоталитарни режим, својом гордошћу, у последње време отишао тако далеко да прети безбедности читавог човечанства.

Западне земље, предвођене Америоком, у последње време су отишле толико далеко да задиру у саму људску природу, тежећи да слободног човека претворе у потпуно контролисану трансхуманистичку химеру, нагласио је Наришкин.

"У својој надмености, западни тоталитарно-либерални режими, на челу са САД, у последње време је отишао ​​толико далеко да посеже у саму људску природу. Они де факто желе да униште све људско у човеку, да га од слободног бића претворе у потпуно контролисану трансхуманистичку химеру", казао је он.

Инструменти којима се Запад служи у својим злонамерним циљевима су обојене резолуције и противправне санкције које не поштују Устав УН, које на неку државу могу да имају више лошег утицаја од правој оружаног сукоба.

"Сетимо се НАТО бомбардовања Југославија, напада на Ирак и уништење Либије", подсетио је Наришкин.

Пред човечанством су тешка времена, нагласио је он.

"Не може да се не узме у обзир да, упркос објективном губитку моралног и политичког вођства и великом броју унутрашњих и спољних проблема, евроатлантске елите не намеравају да се добровољно одрекну светске доминације", приметио је Нарошкин.

Евроатланске елите су, наставио је, спремне да свим средствима спрече јачање алтернативних центара моћи на планети. "Управо ту се крије главни изазов миру и безбедности у различитим деловима Земљине кугле", оценио је он.

Овакви турбулентни периоди, према његовим речима, проверавају у којој мери су државе и народи задржали своју истинску основу, да ли њихови корени и даље сежу до историјског тла и од чега на крају зависи здравље и опстанак нације.

Епоха њихове моћи и униполарног света одлази у прошлост, долази мултиполарни систем, казао је он.

"Наше земље су, за разлику од Запада, сачувале стратешку дубину и способност да преброде тешкоће, сачувале су везу са духовном димензијом бића и традицијом", приметио је Наришкин и додао да је на Западу на њихово место дошао позитивизам, култ материјалног успеха и отворени сатанизам.

Директор руске Спољне обавештајне службе сматра да ће удруживањем напора и исказивањем храбрости бити могуће да се реши "заједнички задатак осигурања безбедности и просперитета.

"Ако покажемо мудрост и јединство, осигураћемо безбедност и у посебним регионима и у целом свету", нагласио је Наришкин.

Према његовим речима, државе западног блока, могле би да учествују у том процесу, заједно са другим "играчима", али им је њихова гордост затворила врата.

"Земље западног блока, које су у мањини, могле би да учествују у овом процесу, али не као хегемони, већ као центри мултиполарног света равноправно са другим играчима, само се бојим да је безумна надменост западњака чврсто затворила врата за такву могућност", закључио је Наришкин.

"Свршетак њихов биће по делима њиховим", подсетио је руски званичник на библијску истину. "А тако нека им и буде", закључио је.

Англосаксонцима je саветовао да се позабаве својим унутрашњим грађанским сукобима и да иду свом најбољем пријатељу - "да иду до ђавола".

САД обучавају терористе у Сирији

Систем "завади па владај" више не иде у корист Вашингтону и његовим сателитима, а добар пример за то је Сирија, казао је Наришкин.

Сједињене Америчке Државе користе базу Ел Танф у Сирији за обуку милитаната за извођење терористичких напада у Русији, указао је Наришкин и подсетио да су САД и земље НАТО-а 2011. године активно подржавале терористичке и сепаратистичке групе у Сирији.

"Према нашим информацијама, америчка војна база Ел Танф, која се налази на граници Сирије, Јордана и Ирака, користи се за обуку припадника ДАЕШ-а (терористичке организације забрањене у Русији) за вршење диверзија и терористичких акција. Притом, то не само на територији Сирије, већ сада и у регионима Русије", нагласио је Наришкин.

САД, према његовим речима, развијају план информационог рата са Русијом јер губе своје позиције на Блиском истоку, а амерички Стејт департмент за све своје погрешне процене и злочине на Блиском истоку окривљује "дејства такозване руске пропаганде".

image