Русија

Нове Путинове жртве: Немачка ће отпустити више од 100 радника ангажованих у Русији

Ограничење, које је Русија поставила за почетак јуна, изискује велико смањење броја особља у свим областима немачког присуства у Русији
Нове Путинове жртве: Немачка ће отпустити више од 100 радника ангажованих у РусијиGetty © Andreas Rentz

Немачка ће отпустити више од 100 владиних службеника који раде у Русији након што је Москва увела ограничења на број запослених у немачким дипломатским мисијама у тој земљи, изјавио је данас извор из немачког Министарства спољних послова.

"Ово ограничење, које је Русија поставила за почетак јуна, изискује велико смањење броја особља у свим областима нашег присуства у Русији", рекао је неименовани извор, пренео је Ројтерс.

Међу погођенима су наставници, као и други запослени у школама и Гете институту, а неопходно је одржати прави баланс у дипломатском присуству Немачке, навео је извор истичући да ће бити погођено најмање 100 људи.

Он је лимит, који је објављен у априлу, оценио "једностраним, неоправданим и несхватљивим", одбијајући да прецизира о којој бројки је реч.

Односи Русије и Немачке, која је некада била највећи купац руске нафте и гаса, захладили су откако је Москва почела специјалну војну операцију у Украјини у фебруару 2022, а Запад одговорио санкцијама и испоруком оружја.

image