Русија

Марија Захарова изазвала америчког сенатора: Да ли сте заиста мислили оно што сте рекли?

Ако Линдзи Грејем, који је био учесник драматичнијих догађаја, верује да су његове речи извучене из контекста и да не мисли тако, има прилику да се о томе изјасни, казала је портпаролка руског МСП

Представница руског министарства спољних послова Марија Захарова позвала је америчког сенатора Линдзија Грејема да сними кратак видео у којем би открио да ли је заиста мислио оно што је рекао на састанку са украјинским председником Владимиром Зеленским. Подсетимо, сенатор је казао да је "смрт Руса најуспешније трошење америчког новца" у оквиру помоћи Украјини.

"Амерички, британско – англосаксонски медији сада покушавају да нас убеде да је наводна изјава сенатора Грејема извучена из контекста. Чак и да је монтирана од стране кијевског режима. Али нисмо чули ни реч било какве осуде кијевског режима. Желим да предложим један не тако лош предлог. Ако сенатор Грејем, који је био учесник ових драматичнијих догађаја, верује да су његове речи извучене из контекста и да не мисли тако, има прилику да се о томе изјасни. Може да узме телефон, укључи видео камеру, упери је у себе и сними кратак видео. И тек тада ћемо сви сазнати шта се заиста догодило", поручила је Захарова у видеу који је објавила на Телеграму.

Она је додала да ће се једино на тај начин сазнати да ли он заиста мисли што је казао или је то инсценирао кијевски режим.

Захарова је раније поручила америчком сенатору да се сети да је једна од америчких "инвестиција" довела до Другог светског рата и Холокауста. 

"Министар економије нацистичке Немачке Хјалмар Шахт је током Нирнбершког процеса изјавио да је и Трећи рајх био спонзорисан из иностранства и именовао две највеће америчке корпорације: 'Форд' и 'Џенерал моторс'. С њим је склопљен прећутни договор – слобода у замену за ћутање. Упркос протестима совјетских представника, ослобођен је и доживео је 93 године", подсетила је Захарова.